Luxmeter

Et Luxmeter er et måleinstrument til at måle lysstyrken. Det bruges til at måle den generelle belysning i hjemmet, kontoret, værkstedet osv. Produktet består af en lysfølsom celle som typisk er fremstillet af silicium, som er det samme materiale, man bruger på solceller. Denne celle opnår samme lysfølsomhed som et menneske øje, hvilket giver det evnen til, at være præcis i sin aflæsning af lysstyrken. Luxmetret fungerer således, at når cellen bliver ramt af lys, konverterer den lyset til elektrisk strøm, som så udregner lux værdien ved hjælp af strømmen og lyset. Bemærk at vi hos Digitalvægten tilbyder fri levering indenfor 1-3 hverdage.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Anmeldelse af Digitalvægten - salg af vægte

"Ualmindelig god og effektiv behandling. Fornuftige priser og rigtig god service! Kan kun anbefales."

5 ud af 5 stjerner - Inga Stamphøj


Luxmeter

Det mest brugte luxmeter, er den type som bliver brugt til fotografering og filmoptagelse. Fotograferne bruger det til, at måle lyset og indstille sit kamera derefter. Det bliver ligeledes brugt, når filminstruktører skal optage scener udendørs. Luxmetret tillader instruktøren, at foretage justeringer af lyset for, at opnå en konstant belysning gennem hele scenen.


Et luxmeter bliver også brugt til, at møde sikkerheds- og sundhedsregler. Det bliver brugt til at tjekke et rums belysning for, at sikre, at rummet ikke overstiger en bestemt lux værdi, hvilket kan være skadeligt for håndværkere eller personer, som opholder sig i rummet. For lyst et rum kan skade dit syn, så det er meget vigtigt at det anbefalede lux tal bliver overholdt. Et luxmeter kan selv tage stilling til størrelsen på rummet ved, at måle intensiteten af lyset i forhold til hulrummet.


Det skal du være opmærksom på når du bruger luxmetret

Du skal være opmærksom på, at luxmeteret måler i punktet hvor cellen sidder. Så når du skal måle lysstyrken, er det vigtigt, at du ligger luxmåleren centralt i rummet, så den får gennemsnittet af belysningen i rummet, da lyset kan variere alt efter, hvor i rummet, du ligger luxmåleren. Hvis du for eksempel ligger den tæt på en væg, vil væggen give genskær, og den vil afgive en forkert værdi. Det samme gælder, hvis du ligger den for tæt på lyskilden. Vi tilbyder gratis fragt og retur på vores luxmetre, ligesom vi gør på alle vores andre produkter.